Sunday, July 12, 2009

thanks to onn kerana telah memperkenal kan aku dgn john dillinger. 3 tahun lepas masa aku tengah layan lagu the dillinger escape plan aku ter google pasal band nie tetibe aku dapat tahu dillinger ni adalah seorang perompak bank yg feymes pada tahun 1930.

Then aku mula baca pasal john dillinger nie. Aku mula kenal baby face and pretty boy apetah.

Jadi aku mmg agak x sabar nak tgk filem public enemies. So tercapai lah hasrat aku semalam.

Filem yg berlatar belakang tahun 1930 dan era kegemilangan jenayah terancang kt US. Filem arahan micheal mann ni menceritakan bagaimana kehidupan seorang pencuri yg hebat.

Dengan barisan pelakon yg mantap seperti DEPP and CHRISTIAN BALE, filem ni masih belum berjaya utk menjadi filem yg menarik. Dengan pembentukan watak yg lemah dan jalan cerita yg sederhana menjadi kan filem ini belum sebaris dengan THE UNTOUCHABLE, ROAD TO PREDICTION AND GODFATHER.

Mmg x di sangkal filem ni mempunyai prop yg mantap, kereta yg cantik, editing yg superb dan baju yg stailo tp filem ni memang nak jual JOHNNY DEPP saje. Filem ni lebih menjurus kepada percintaan John dillinger and billie jer. JOHNNY DEPP memang pecinta wanita tp bukan perompak bank. Padahal john dillinger terkenal ngan merompak bank. Dalam filem ni aksi merompak hanya biasa2 saja. Mcm koboi rompak bar je.

Jadi pesanan kepada siapa yg nak tgk filem ni g lah tgk. Cite ni biasa2 je.. Ada JOHNNY DEPP AND CRISTIAN BALE je. Yg lain biasa2 je.

Lepas ni aku nak tengok cite khabir baru SETEM.

4 comments:

Naz Nadhira said...

i loveee johnny depp :))

Alfian Tahir said...

baby face floyd la ko ni tgk ker tido?mantap bukan!

Ishmael Hussain said...

semat.
aku rasa pian dah obses dengan dilinger.
hahaha!

zhfr said...

macam koboi rompak bar?

haha